NÁCI ARANYAT TALÁLTAK.
(c) Héberek által irányított sajtó., 1997.

Helsinki: Egy fontos sajtókonferencián a norvég kormány egyetértett azzal, hogy Izraelnek 20 milliárd US $ kártérítést fizessen és bocsánatot kért hanyag könyveléséért.

Ez zsidó csoportok és a híres náci vadász, Simon Wiesenthal, nyomására történt, akik iratok segítségével kimutatták, hogy a háború végén menekülő nácik zsidók aranyfogainak tonnáit öntötték az egyik norvég fjordba. Először úgy gondolták, hogy a nácik aranyukat, melynek nagy részét zsidóktól rabolták el Svájcba vagy Ausztriába vitték, de tíz év kimerítő kutatása után sem találták meg az elrabolt zsidó aranyat és az osztrákok csak iszapot találtak tavaikban.

A kérdés 'Hová lett 6 millió zsidó aranyfog' rejtély maradt és évekig megoldatlan volt.

A norvég hírügynökség hivatalos jelentésében a norvég miniszterelnök azt mondta: "Képtelenek vagyunk minden fjordot átkutatni Norvégiában, de az iratok világosan bebizonyítják, hogy a nácik gonosz célokra használták országunkat a második világháború alatt és lopott zsidó aranyfogak tonnáit öntötték egyik fjordunkba."

Hozzáadta: "Jelenleg tárgyalunk Németországgal, hogy anyagi segítséget kapjunk tőlük emiatt az eset miatt és országunk német megszállása miatt."

A német kancellár, Kohl úr, mint ilyenkor szokásos, nem nyilatkozott, de megígérte, hogy akkor is ad anyagi segítséget, ha Németország emiatt csődbe megy.

Zsidó csoportok lelkesen ünnepeltek, mivel Norvégia sokáig az állította, hogy a nácik sohasem rejtettek el zsidó kincseket Norvégiában.

Simon Wiesenthal, sok történet és nagyszerű könyv írója, többek között 'Hogyan csapjak be egy gójt' és 'Hogy befolyásoljak embereket érzelmekkel' ezt állította: "Nagyon megkönnyebbültem, hogy sok, sok éves kemény kutatómunkám végül is kifizetődik."

Wiesenthal úr, a gyűlölet Nobel díjának jelenlegi nyertese hozzáfűzte: Ezek a leletek nagyon jól jönnek Izraelnek, mert meg kell biztonsági intézkedéseinket szigorítani a településeken, mert sok palesztin még ma is hazát kíván. Ezek a pénzösszegek segítenek nekünk abban, hogy a zsidó telepeseknek több biztonságot nyújtsunk ezeken a területeken, nehéz fegyvereket és elektromos vasfüggönyöket hozzunk ezekre az érzékeny területekre és biztonságos táborokat építsünk a terroristáknak. Az ENSZ enyhén kritizálta ezt az utóbbi izraeli lépést, de az az ENSZ titkár, akit éppen most fognak újra megválasztani, hozzáadta: "Az ENSZ mindig is a jogszerűségért lépett föl és mi (az ENSZ) úgy gondoljuk, hogy Izraelnek Istentől adott joga van arra, hogy idegen, éspedig palesztin területen létezzen. Az USA tetszését nyilvánította ki ennek a kommentárnak hallatán, melyet 'belátónak és meggondoltnak' nevezett és támogatja újraválasztását. (c) Héberek által irányított sajtó., 1997.