EGY RABBIT PEDOFILIÁVAL VÁDOLTAK.
(c) 1998, a héberek irányította sajtó

Amerika egyik legismertebb rabbija, Eli Mosenstein urat azzal vádolták, hogy egy kiskorúval folytatott szexuális kapcsolatot. Az áldozatot, egy kislányt, aki éppen a harmadik születésnapját ünnepelte, Alice Smitherst, a város St. Johns nevű kórházában kezelik.

Az eset a Washington DC -i Holocaust Memorial múzeumban történt, Alice osztálytársaival látogatta meg a múzeumot, amikor a rabbi megközelítette és fölajánlott neki egy magánsétát. Alice úgy hitte, hogy több termet fognak megnézni, de ehelyett a rabbi hálószobába vezette és megkérte, hogy vetkőzzön le. A rabbi azt mondta neki, hogy a nácik ezt tették a zsidókkal.

Az eset országszerte fölkeltette a zsidó csoportok figyelmét, és azt kívánják, hogy állítsák le a büntetőeljárást Mosenstein rabbi ellen. A Talmudi és Tórai törvények szerint egy gyerekkel lehet közösülni, amíg az fiatalabb mint 3 év és egy nap. A rabbik azt állítják, hogy ezt az eljárást azért kell leállítani, mert a Talmud megengedi a közösülést három évnél fiatalabb gyermekekkel.

A zsidó csoportok azt is fölhozzák, hogy a vád keresztény törvényeken alapul és nem a talmudi törvényeken, és azzal fenyegetőznek, hogy a legfelsőbb bíróság elé viszek az ügyet amiatt, mert ezek a kereszténységen alapuló törvények megsértik az állam és vallás különválasztását és amellett megsértik a vallásszabadságot.

Mosenstein rabbit nem találták meg, hogy nyilatkozzon és 10$ óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

(c) 1998, a héberek irányította sajtó