ZSIDÓK HARCOLNAK AZÉRT, HOGY HEVRONBAN MARADHASSANAK.
(c) Héberek által irányított sajtó., 1997.

Hevron: Miután egy izraeli katona, Zohar Nutcase, egy tucat arabot agyonlőtt, a vezető izraeli szociológus, Dr. David Headshrink, a kitűnő könyv: 'Hogy létesíttessek sírással alapítványokat' és 12 gyerek apja azt mondta egy interjúban, melyet az izraeli TV-nek adott, hogy teljesen meg tudja azt az őrültet érteni, aki az ártatlan és fegyvertelen arabokat agyonlőtte.

Ezek a zsidók több mint kétezer éve békésen éltek Hevron városában és hirtelen fölszólították őket arra, hogy távozzanak onnan, mert valahol Európában megegyeztek valamiben, adta hozzá Dr. Headshrink. Sok zsidót kényszerítenek arra, hogy hagyja el otthonát. és a hitelrészletek kifizetése így különösen nehéz nekik.

Emiatt a társadalmi nyomás miatt nyitottak a zsidók tüzet az arabokra. Ez teljesen normális viselkedés, adta Dr. Headshrink hozzá. Úgy gondoljuk, hogy az teljesen elfogadhatatlan, hogy 200 éves történelem után a zsidók elhagyják otthonukat. A Hevronban élő izraeliek megegyeztek abban, hogy harcolni fognak azért, hogy visszaszerezzék hazájukat.

Izraeli források titokban találkoznak a német kancellárral, Kohl úrral, hogy további alapítványokat hozzanak létre a most Hevronban élő holokauszt túlélők javára. Kohl úr megerősítette, hogy mi németek sok zsidót kényszerítettünk arra, hogy elhagyják otthonaikat a megszállt területeken, és ezt anyagilag különösen figyelembe kell venni. Kohl úr amiatt is bocsánatot kért, hogy a nácik lebuldózerezték a zsidók otthonait. Az a cég, amelyik a II. vh.-ban a buldózereket gyártotta, nyomás alatt áll, hogy fizessen kárpótlást a zsidóknak, de a cég szóvivői nem nyilatkoztak a médiának.

Néhány arab nehezményezte, hogy a zsidók újra erőszakhoz folyamodnak azért, hogy visszakapják otthonaikat. Csak a tolerancia légkörét szeretnénk, mondta egy palesztin forrás, és úgy gondoljuk, hogy az ENSZ nagyon jó szervezet, ezért mi minden ENSZ határozatot pontosan betartunk. Emlékezzünk vissza a holokausztra, ott az intolerancia ölt meg annyi embert.

Izraeli források a kommentárokat radikálisként elutasították és egy asszony azt mondta, hogy 2000 éve élünk Hevronban és hirtelen el kell hagynunk azt. Nagyapámnak el kellett hagynia Németországot, mondta egy könnyező asszony, nekünk jogunk van Hevronban maradni.

A 666. számú ENSZ határozat azt szögezi le, hogy a zsidóknak el kell hagyniuk Hevront és a földet át kell engedniük palesztin telepeseknek. US források azzal fenyegetőznek, hogy megvétózzák a határozatot a zsidók sajátos szenvedése miatt és hozzáadta, hogy mi hiszünk a zsidók alapvető jogában arra, hogy hazájukban maradjanak. (c) Héberek által irányított sajtó., 1997.