TÖBB NYOMÁST A SVÁJCI BANKOKRA ...
KÁBÍTÓSZERKERESKEDŐK NYOMÁST FEJTENEK KI SVÁJCI BANKOKRA. (c) Héberek által irányított sajtó., 1997

Zürich: Délamerikai kábítószerkereskedők nyomást fejtenek ki svájci bankokra, hogy hozzanak létre egy alapítványt Pablo Escobar javára, akit 30 évvel ezelőtt FBI ügynökök lőttek le.

A kábítószerkereskedők szóvivője, Mr. Enrico Samuel, aki a nagyon érdekes könyv, a 'Vannak kezeink, és ujjaink mindenben benne vannak' szerzője, azt mondta a sajtónak: " mi nem vagyunk kábítószerkereskedők, csupán azt kérjük a svájci bankoktól, hogy állítsanak föl egy alapítványt olyan emberek számára, mint Mr. Escobar. Kérésünk jogos és harminc évig vártunk erre. Úgy gondoljuk, hogy a svájci bankok túl lassan vizsgálják irataikat és ezért arra kérjük őket, hogy állítsanak föl egy ideiglenes alapítványt, melynek összege 250 milliárd US $ lenne."

A svájci bankok zárolták az alapítványokat egy új törvény alapján.

A kábítószerkereskedők akciója annak a következménye, hogy Mr. Escobar családtagjai, akik azt állítják, hogy a pénz, amelyet 30 évvel ezelőtt svájci bankokba tették letétbe, kávécserjék eladásából és nem kábítószerkereskedelemből származik. "Mr. Escobar családja azt szeretné, hogy jog szerint visszakapja pénzét." mondta a család ügyvédje, Mr. Winwin. Mr. Winwin. a múlt évben attól lett híres, hogy egy ismert nácit védett, aki nyilvánvalóan 400 millió dollárt tartott svájci bankokban, amely összeg a II. vh. során lopott aranyfogak ellenértéke volt. Annak ez esetnek a kimenetele még ismeretlen, de Mr. Winwin, aki zsidó, azt mondta: "Nem bánom, ha nácit is védek, én minden ügyet megnyerek. A zsidók bosszúsak Winwin úrra, és egy tábort túlélő, Elma Imaliar, azt mondta: "Mr. Winwin megsérti a halottak emlékét tevékenysége során, rokonaim pénzforrásai Svájcban vannak."

Nemrég fölfedezett dokumentumok azt bizonyítják, hogy a pénz egy része 'tiszta'. A svájci bankok vizsgálják az állításokat, de más délamerikai kábítószerkereskedők azzal az ötlettel jöttek, hogy létesítsenek a svájci bankok egy ideiglenes alapítványt. "Minket mindig azzal vádolnak, hogy kábítószerekkel kereskedünk", mondta egy forrás. "Mi pénzünket kávé eladásával szerezzük és vissza akarjuk azt kapni." A kábítószerkereskedők azt mondják, hogy a svájci bankokban dollármilliárdok vannak, és ez a pénz kávé eladásából származik. Az új svájci törvény lehetővé teszi azt, hogy Svájc lefoglaljon olyan pénzeket, amelyekről azt tartja, hogy 'piszkosak'.

A kábítószerkereskedők azzal fenyegetőztek, hogy világszerte bojkottot szerveznek a svájci bankok ellen és kávéembargót is terveznek, ha a svájci bankok nem engedelmeskednek és nem hozzák létre a követelt alapítványt. Az USA néhány hadihajót és földerítő repülőt küldött a térségbe, hogy a helyzetet irányítása alatt tartsa. Svájc elrendelte hadseregének mozgósítását.

(c) Héberek által irányított sajtó., 1997