A PALESZTINOK IDEIGLENES ALAPÍTVÁNYT AKARNAK
(c) Héberek által irányított sajtó., 1997

Nyugati Part: Palesztinok azt követelik, hogy svájci bankok állítsanak föl egy 250 millió US dolláros ideiglenes pénzalapot azok számára, akik 1948-ban elvesztették otthonaikat.

Yessir Arabfat, a palesztinok vezetője azt mondta: Palesztinok milliói vesztették el lakásaikat, tulajdonukat és más értékeiket 1948-ban, és ezeket az értékeket közvetlenül svájci bankszámlákra fizették be. Palesztinok azt követelik, hogy svájci bankok állítsanak föl egy 250 millió US dolláros ideiglenes pénzalapot, amíg a svájci bankok ki tudják fizetni az összes ellopott palesztin pénzt.

A svájci bankokat meglepte ez a lépés és azt állítják, hogy minden olyan pénzre, amelyet 1948 után svájci bankoknál fizettek be, rokonok és ügyvédek, és más palesztin érdekképviseletek jelentettek be igényt. A palesztinok haragosan tagadják, hogy már kivették volna a pénzt és azt állítják, hogy palesztin betétek MILLIÁRDJAI vannak svájci bankoknál. "Csak egy kis 250 millió dolláros összegről van szó, amíg Svájc megtalálja a milliárdokat", mondta egy arab forrás. Palesztinok most azzal vádolják Svájcot, hogy túl lassan halad előre és MOST akarják az alap fölállítását.

Izrael határozottan tagadja, hogy palesztinok pénzt fizettek volna be az 1948-as háború után és hozzáadták: "Úgy gondoljuk, hogy a palesztinok az ismert zsarolási trükkjüket használják, hogy semmiért pénzhez jussanak." Izraelt nemrégen támadták. mert a holokauszt áldozatok GYERMEKEI, UNOKÁI és FOGADOTT GYEREKEI részére követelt kárpótlást. "Ezek a gyerekek nem tudtak normális életet élni 1948 után, mert nem volt igazi otthonuk. Joguk van kárpótlásra szenvedéseik miatt." mondta az izraeli pénzügyminiszter, Mr. David Needmore. Mr. Needmore nemrég nyerte meg a Pulitzer díjat két könyvéért: 'A háború után még mindig szenvedtünk.' és jiddis remekművéért: 'Jews Rein, Arabs Raus: Lebensraumra van szükségünk'.

Palesztinok intifádával fenyegetik a svájci bankokat és a svájci bankok reakcióját szándékosan lassúnak nevezték.

(c) Héberek által irányított sajtó., 1997